ILMAINEN REMONTTIARVIO
020 741 5060

Saunaremontti

Kun saunaremontti on ajankohtainen, pyydä meiltä remonttiarvio. Saunamateriaalien ja -tarvikkeiden valikoimamme on laaja moneen makuun, vaihtoehtoja löytyy useita sekä puumateriaaleissa että laudemalleissa. Henkilökuntamme auttaa sinua löytämään juuri oikeat ratkaisut saunatilojesi suunnittelussa ja remontoinnissa.

Kari Kokko
Remontti Idean remonttiasentaja

Pyydä saunakartoitus

Usein kysytyt kysymykset

Milloin saunaremontti on ajankohtainen

Usein saunaremontti tehdään kylpyhuoneremontin yhteydessä. Kosteiden tilojen vesieristeiden tulee olla kunnossa ja määräysten mukaiset. Riittävä ilmanvaihto, lämmöneristys ja kosteussulku ovat saunatiloissa myös erittäin tärkeät. Saunaremontin laajuus riippuu siitä, mitä kaikkea saunassa tarvitsee uusia. Kulutuksesta riippuen, sauna- ja kylpyhuonetilat suositellaan uusittavaksi 15 - 25 vuoden välein. Jos saunassa tai muissa märkätiloissa on puutteita tai vaurioita, kannattaa ne remontoida välittömästi, ettei rakenteisiin pääse kosteutta. Jos saunatilat eivät täytä tarpeita tai niiden ulkonäkö ei miellytä, kannattaa ne myös siinä tapauksessa uusia, vaikka ne teknisesti olisivat vielä kunnossa.

Saunaremonttia tehdessä kannattaa materiaalien ja ratkaisujen osalta miettiä nykyaikaisia ekologisia ratkaisuja ja myös suunnitella saunasta visuaalisesti itseä miellyttävä tila. Sauna on rentoutumista varten, joten siitä kannattaa tehdä tila, jossa viihtyy.

Saunaremontti kannattaa suunnitella asiantuntijan kanssa

Saunaremonttia suunnitellessa kannattaa pyytää asiantuntija paikan päälle, joka tekee arvion tilanteesta ja remontin tarpeesta. Asiantuntijan avulla löydetään parhaimmat ratkaisut kaikkiin saunatiloihin. Saunan suunnittelussa tulee huomioida tilan koon lisäksi se, montako saunojaa lauteille halutaan mahtuvan samanaikaisesti sekä sen erilaisten elementtien, kuten kiukaan, saunanoven, ikkunoiden ja saunanoven sijainti. Kiukaissa riittää myös valinnan varaa ja kannattaa miettiä, minkälainen kiuas vastaa parhaiten omia tarpeita. Materiaalit kannattaa valita omien tarpeiden ja maun mukaan ja saunatiloissa kannattaa myös kiinnittää huomiota eri puulajien lämmön ja kosteuden kestävyyteen. Valaistus on keskeinen asia tunnelman luomisessa saunassa ja nykyisin saunatiloissa käytetään suurimmaksi osaksi kuituvalaistusta, joka on energiatehokas vaihtoehto.

Remontti Idea Oy on oululainen remonttialan erikoisliike, joka on aloittanut toimintansa 2005. Kauttamme saat kaikki kodin sisä- ja ulkoremontit sähkö- ja putkitöineen. Asiakkaitamme ovat pääasiassa yksityishenkilöt. Lisäksi teemme remontteja yrityksille ja taloyhtiöille. Liity sinäkin tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon!

Galleria

EmediateAd